بسم الله النور النور...
با توجه به درخواست برخی آشنایان و غیر آشنایان(!) در راستای معرفی رشته مذکور، بر آن شدم تا چکیده ای از مزایا و مقاصد رشته نام برده را (که از سایت mmk.ir استخراج نمودم)، به سمع و نظر متقاضیان برسانم!
زیست شناسی سلولی و مولکولی، گرایش علوم سلولی و مولکولی
هدف و ضرورت برگزاری رشته
این علم با استفاده از جدیدترین تکنیک ها و دستگاه های آزمایشگاهی تحقیقاتی در زمینه های بافت شناسی، کشت سلولی، ژنتیک، بیوتکنولوژی، سیتولوژی داشته و با بررسی های فراساختاری، به تشخیص مولکولی پدیدهای بیولوژیک می پردازد، همچنین با به کارگیری یافته های علمی حاصل از این تحقیقات، نقش به سزایی در پیشرفت علمی و صنعتی کشور در زمینه های پزشکی، دارویی، صنایع غذایی و کشاورزی بر عهده دارد.
نقش و توانایی فارغ التحصیلان
-توانایی استفاده از تکنولوژی روز و تجهیزات جدید در جهت پیشرفت تحقیقات زیست شناسی سلولی؛
- توانایی جدا سازی و شناسایی پروتئین ها، آنزیم ها و سموم حاصل از موجودات زنده و استفاده در صنایع به منظور کاهش خطرات زیست محیطی که نتیجه به کارگیری مواد شیمیایی است.
- توانایی ایجاد محصول جدید یا بروز صفت خاص با انجام تکنیک هایی مانند جداسازی، خالص سازی و وارد کردن ژن خاص به سلول مورد نظر؛
- آشنایی بانحوه تولید داروهای نو ترکیب و واکسن ها و روش های درمان و پیشگیری از بیماریهای ژنتیکی؛
- آشنایی با کیفیت وشرایط انجام پدیده های زیستی مانند سنتز ترکیبات سلولی در شرایط آزمایشگاهی.
مشاغل قابل احراز
اشتغال در مرکز تحقیقات ژنتیک، مراکز تحقیقاتی و وزارت علوم، مرکز ملی تحقیقات مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی، آزمایشگاه های تشخیص ژنتیکی بیماریها؛
- فعالیت در مرکز تحقیقات بیوشیمی وبیوفیزیک، انستیتوپاستور ایران، مراکز تهیه واکسن، کارخانجات تهیه مواد بهداشتی؛
- همکاری با کارخانجات تهیه لوازم آزمایشگاهی، کارخانجات و شرکت های داروسازی و شرکت نفت، کارخانجات صنایع غذایی (کنسروسازی وکمپوت سازی)، کارخانجات تهیه اسیدها و مواد شوینده.
روحیه و توانایی های مورد نیاز
روحیه جستجوگری و پژوهشگری – صبر و حوصله و دقت بالا – توان کار با میکروارگانیسم ها (موجودات ریز میکروسکوپی: قارچ ، باکتری و ویروس) – حافظه قوی (جهت یادگیری اسامی علمی.)
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
|